Nieuws   Zoeken 

Jan Jongen's gehakt-paprikapannetje
Ingredienten: (4 pers.):
2 uien
500 gr. vleestomaten
2 groene en 1 rode paprika
6 el olie
1/4 groentebouillon
zout
zwarte peper
1 tl. oregano
1 teentje knoflook
1 bosje peterselie
500 gr gehakt(half om half)
2 eieren
3 el.paneermeel
2 tl.milde parikapoeder
Bereiding:
de uien schoonmaken en snipperen. de tomaten pellen en in vieren snijden. de paprika's in vieren snijden, schoonmaken en in reepjes snijden. in een koekenpan 2 el. olie verhitten en de helft van de ui glazig bakken. de paprika's erbij doen en 5 minuten zachtjes laten koken. de tomaten toevoegen, op smaak brengen met peper, zout en oregano en 15 minuten laten stoven. de knoflook schoonmaken, de peterselie wassen en fijnsnijden. 1 el. olie verhitten en de rest van de ui bakken, de knoflook uitpersen en meebakken.het geheel laten afkoelen. het gehakt met het ui-knoflookmengsel, de helft van de peterselie, de eieren en het paneermeel mengen en op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. van het gehakt- mengsel balletjes vormenen deze in 3 el. olie in 10 minuten rondom bruin bakken. de rest van de peterselie over de groente strooien en met de vleesballetjes serveren.
Receptnummer: 2350 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: jan jongen
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept