Hanneke's eierpaté
Ingredienten: (8 pers.):
75 gr margarine
1 prei, in dunne ringen gesneden
8 hardgekookte eieren, in stukken gesneden
2 eetl fijngehakte peterselie
1 eetl mosterd
1 eetl geraspte belegen kaas
peper/zout
(bakpapier)
Bereiding:
Smelt de helft van de margarine in de pan. Voeg de prei toe en stoof de groente op een laag vuur al roerend in ca. 10 minuten zacht. Doe de rest van de margarine in de pan en laat het smelten. Voeg al roerend de stukjes ei en de peterselie toe. Neem de pan van het vuur en roer de mosterd en kaas goed door het preimengsel. Doe dit mengsel over in een cakevorm en druk het stevig aan. (Ben je bang dat het met het storten niet lukt? Bekleed dan de vorm met bakpapier).
Receptnummer: 2358 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 200 min. | Meer recepten van: Hanneke
Opmerking:
Plaats de vorm in de koelkast tot de paté stevig is geworden (ca. 3 uur).
Stort de paté voorzichtig op een platte schaal en snijd er dikke plakken van.
Tip:Maak voor het snijden van een plak eerst het mes nat.
door het opstijven duurt het recept langer maak kan dan ook makkelijk van te voren klaargemaakt worden
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept