Ingredienten: (4 pers.):
0,75 liter water
2 rundvlees bouillonblokjes
500 gram rundergehakt of tartaar
2 pakjes gezeefde tomaten a 0,5 liter
3 tenen knoflook
1 grote ui
kerrie
zwarte peper
zoete ketjap
olijfolie om in te bakken | Bereiding:
Je brengt het water samen met de bouillonblokjes aan de kook.
In de tussentijd snipper je een ui en snij de knoflook in flinterdunne schijfjes. Bak dit in een scheutje olijfolie, voeg het gehakt of de tartaar toe en bak dit vervolgens rul. Naar smaak voeg je kerrie, zwarte peper en eventueel ook andere kruiden toe. Laat dit op halfhoog vuur goed doorbakken.
Wanneer het water kookt voeg je de gezeefde tomaten en een scheut ketjap toe en laat dit flink doorkoken.
Wanneer de bouillon wat ingekookt is draai je het vuur uit en schep je het vlees er rustig in. Zachtjes doorroeren en het is klaar.
|