Nieuws   Zoeken 

Hilde's ovenschotel van boerenkool
Ingredienten: (4 pers.):
Runderbouillontabletten
boter of margarine
ong. 125 gram reepjes ontbijtspek
1 uitje
1 gele paprika
1 runderrookworst
1 zakje witte sauspoeder
1/4 liter koffieroom
3/4 kg aardappelen
50 g geraspte kaas
600 g gesneden boerenkool
Bereiding:
Kook de boerenkool 15 minuten. Bak de spekreepjes uit. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak de stukjes ui en paprika kort mee met de spekjes. Laat de boerenkool uitlekken en schep het spekmengsel + bakvet erdoor en doe dit in de ovenschaal. Doe de in stukjes gesneden rookworst erboven op. Bereid de saus met de koffieroom en verkruimel een halve bouillontablet erin. Schil de aardappelen en schaaf ze in plakjes. Dek de ovenschotel pansgewijs af met de aardappelplakjes. Schenk de saus erover, strooi de kaas erover en zet de schotel 1 uur in de oven.
Receptnummer: 2392 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 90 min. | Meer recepten van: Hilde Breunissen
Opmerking:
Tijdens het uurtje dat de schotel in de oven moet kun je andere praktische en noodzakelijke dingen doen!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept