Nieuws   Zoeken 

Gebakken rijst met kalkoen en ei van Els
Ingredienten: (4 pers.):
250 gr. snelkookrijst
ong. 4 ons kalkoenfilet
1 ons bacon
2 uien
2 eieren
boter
2 el olie
2 teentjes knoflook
2 tl. sambal
2 tl. kerrie
1 tl. gemberpoeder
2 tl. sojasaus
Bereiding:
Rijst koken en afgieten. De kalkoenfilets en bacon in smalle reepjes snijden. De uien snipperen en de eieren losroeren. Verhit de boter in een wok, voeg dan de olie toe. Roerbak, als de olie heet genoeg is, de ui en uitgeperste knoflook tot de ui glazig is. Voeg de kalkoen en bacon toe en roerbak het ca. 5 minuten. Doe dan de sambal, kerrie, gemberpoeder en de sojasaus erbij, schep de rijst erdoor en roerbak het nog ong. 5 minuten. Voeg dan de eieren toe en roerbak het tot het gestold is.
Receptnummer: 2425 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Els herrenberg
Opmerking:
Lekker met komkommersalade en atjar, of gekookte boontjes met een uitje erdoor!
In plaats van kalkoen kun je natuurlijk ook kip of varkensvlees gebruiken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept