Nieuws   Zoeken 

Gegrilde tartaar met appelringen en roergebakken spruitjes
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. spruitjes
250 gr. grotchampignons
8 aardappels
2 teentjes knoflook
zout
2 appels met rode schil, b.v. Elstar
1 tl kaneelpoeder
4 el olie
4 rundertartaartjes
peper
1 tl tijm
Bereiding:
Maak de spruitjes en de champignons schoon en laat ze heel. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de knoflook heel fijn. Kook de spruitjes en aardappelblokjes in water met zout in ca. 7 min. beetgaar. Was de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor. Snijd het vruchtvlees in ringen. Verwarm de grill op de hoogste stand voor. Leg de appelringen op een ingevette bakplaat en bestrooi ze met kaneelpoeder. Roer de gesnipperde knoflook door 2 el van de olie en bestrijk hiermee de tartaartjes. Bestrooi ze met zout en peper en grill ze in ca. 10 min. bruin en naar keuze bijna gaar of rosé. Laat de appel onder de hete grill lichtbruin kleuren. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de uitgelekte aardappelblokjes en de spruitjes al omscheppend lichtbruin. Voeg de champignons en de tijm toe en bak ze ca. 3 min. al omscheppend mee. Schep de tartaartjes op 4 borden en stapel de appelringen erop. Serveer met de roergebakken groenten.
Receptnummer: 243 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept