Nieuws   Zoeken 

gevulde varkenshaas van Jaap
Ingredienten: (4 pers.):
varkenshaasjes ca.750 gr
100 gr. pate(bijv. champignons)
2 el amandelschaafsel
1 perssinaasappel
peper,zout,boter of margarine
cranberries(uit een potje of vers)
cocktailprikkers,aluminiumfolie.
Bereiding:
varkenshaas in lengte opensnijden en vullen met pate;dichtklappen en vastprikken.Sinaasappel goed schoon boenen, uitpersen en de schil raspen.Geraspte schil door sap roeren.Amandelschaafsel in droge koekenpan goudbruin roosteren en laten afkoelen.
Varkenshaasjes bestrooien met zout en peper, op hoog vuur in 2 minuten bruin bakken,rondom.
Met deksel schuin op de pan in ca.12 minuten rose bakken.Uit de pan nemen, inpakken in de folie en ca. 5 minuten laten rusten.
Sinaasappelsap aan bakvet toevoegen,aan de kook brengen en op hoog vuur ca. 1 minuut inkoken.Boven steelpannetje saus door zeef schenken, ca. 4 a 5 eetlepes cranberries erdoor roeren en zachtjes verwarmen.
Cocktailprikkers uit varkenshaasjes verwijderen en de haasjes in plakkeen snijden.
Op schaal leggen en de saus erover gieten (of de saus apart opdienen).Amandelschaafsel naar behoefte gebruiken.
Erbij:aardappelkroketjes/bolletjes in de frituur.
Aangemaakte sla etc.
Receptnummer: 2445 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 37 min. | Meer recepten van: Jaap Stienstra
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept