Kabeljauw met prei en ei (omelet)
Ingredienten: (4 pers.):
200 gr. kabeljauwfilet (vers of diepvries)
2 tl viskruiden (Silvo)
6 eieren
peper, zout
4 el olijfolie
1 zak panklare prei (500 gr.)
2 teentjes knoflook
250 gr. cherrytomaatjes
4 el grof geraspte parmezaanse kaas 30+
4 sneetjes volkorenbrood
Bereiding:
Laat eventueel de kabeljauwfilet ontdooien, wrijf hem in met de viskruiden en snijd hem in blokjes. Klop de eieren los met peper en zout, Verwarm de grill op de hoogste stand voor. Verhit de olie in twee koekenpannen met anti-aanbaklaag. Voeg de prei toe en bak die al omscheppend 3 min. , pel en pers de knoflook erboven uit. schep de kabeljauwblokjes door de prei. schenk het eimengsel in de pan en laat het op een halfhoogvuur stollen. Schraap met een spatel steeds het gestolde ei van de kant naar het midden. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel ze over de omeletten. Bestrooi de omeletten met de parmezaanse kaas en laat ze onder de hete grill in ca. 3 min. lichtbruin kleuren. Rooster de sneetjes volkorenbrood en serveer ze bij de omeletten. Lekker met een groene salade.
Receptnummer: 245 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept