Nieuws   Zoeken 

Spinaziestamppot met spekjes en kaas van Els
Ingredienten: (4 pers.):
kilo aardappels
zout en peper
1 1/2 pond a 1 kilo spinazie
boter
200 gr. spekblokjes
2 dl. melk
150 gr. geraspte kaas
Bereiding:
De aardappels in ong. 20 minuten gaarkoken in weinig water met zout. Snijd intussen de spinazie in smalle reepjes. Bak de spekjes uit in wat boter. Giet de aardappels af en stamp ze fijn, roer dan de spekjes met het spekvet erdoor. Roer op een laag vuur, de melk, de kaas en de spinazie door de puree. Breng het op smaak met zout en peper en warm het geheel goed door.
Receptnummer: 2450 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Els herrenberg
Opmerking:
Het lijkt misschien veel spinazie maar het slinkt enorm. Als er geen verse spinazie is kun je ook diepvries pakken maar dan moet je wel rekenen op een lange ontdooitijd, je kunt het dan eventueel ook op een laag vuurtje laten ontdooien en garen maar daarna wel goed uit laten lekken anders krijg je zo'n zompige stamppot en dat is ook niet echt smakelijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept