Ingredienten: (6 pers.):
300 a 400 linzen (400 is voor wat dikkere soep)
1 liter tomatensap
groentenbouillontabletje
2 uien
(boeren)soepgroenten
bakje champignons
handvol taugé
laurierblaadjes 2
1 theel tijm
Worcestersaus
Peper/zout
flesje tabasco voor op tafel!
eventueel extra paprika, spercieboontjes, worteltjes, aardappel | Bereiding:
Linzen afspoelen onder kraan (ze hoeven niet voorgeweekt te worden) en in pan doen samen met de liter tomatensap, halve liter water en het bouillontabletje. 1 ui heel laten en erbij doen met daarin geprikt de laurierblaadjes, tijm (gedroogd of vers) erbij. Dit in ongeveer 45 minuten zachtjes gaar laten koken.
(Dit kan je ook een avond van te voren doen en dan de soep de dag erna afmaken duurt dan nog maar 20 minuutjes)
De andere ui in ringen even laten fruiten in wat olie.
Dan de soepgroenten en de gefruite ui erbij (eventueel de andere groenten ook), weer 10 minuutjes zachtjes koken, dan de champignons (in plakjes) erbij, nog 5 minuutjes. Op smaak brengen met een scheutje Worcestersaus en zout/peper en op het laatst de taugé erbij. (deze moet lekker knapperig blijven) Eet smakelijk! |