Nieuws   Zoeken 

Anja's spitskool met uitgebakken spekjes en creme fraiche
Ingredienten: (2 pers.):
½ spitskool
½ pond spekjes om uit te bakkken
1 bekertje creme fraiche
Bereiding:
Spitskool fijnsnijden, wassen en goed uit laten lekken. Spekjes uitbakken in de magnetron. Het best is dit te doen : 2 minuten op vol vermogen, even doorroeren en dan nog eens 2 minunten op vol vermogen, even doorroeren en eventueel nog eens 1 of 2 minuten op vol vermogen. De spitskool toevoegen en doorroeren. 5 minuten terug in de magnetron op vol vermogen. Als laatste het bekertje creme fraiche toevoegen en heel even (½ minuut of zo) nog even terug in de magnetron.
Receptnummer: 2478 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Anja van der Meer
Opmerking:
Het voordeel van spekjes uitbakken in de magnetron als je het met beleid doet natuurlijk, is a) het gaat veel sneller en b) je hebt niet het risico dat de spekjes verbranden. Geen blauwe walm in de keuken !!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept