Nieuws   Zoeken 

Hutspot-roerbaksoep
Ingredienten: (4 pers.):
1 teentje knoflook
3 aardappels
3 el olie
100 gr. magere spekreepjes
1 el kerriepoeder (Conimex)
250 gr. panklare hutspot
1 pot witte bonen a 360 gr.
of 100 gr. geweekte linzen
1 pakje Roerbaksoep, krachtige kruidenmelange voor groentesoep (Honig)
peper
2 el fijngehakte peterselie
Bereiding:
Pel en snipper de knoflook. Schil de aardappels en snijd ze in dobbelsteentjes. Verhit de olie in een ruime pan en bak de spekreepjes met het kerriepoeder op een halfhoog vuur zachtjes uit. Voeg de knoflook met de uien van de panklare hutspot toe en bak ze 5 min. mee. Voeg de aardappels met de wortel van de panklare hutspot en de afgespoelde witte bonen of linzen toe en bak ze 3 min. mee. Voeg 1 1/2 l warm water en de 2 zakjes krachtige kruidenmelange toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep nog ca. 10 min. zachtjes koken totdat de aardappels gaar zijn. Breng de soep op smaak met peper en garneer met de peterselie. Lekker met grof volkorenbrood.
Receptnummer: 248 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept