Nieuws   Zoeken 

Beppie's oven-aardappelschotel
Ingredienten: (4 pers.):
750 gr. aardappelen
1 tl. komijn
2 grote uien
100 gr. doorregen spek
1 grote vleestomaat
1/2 bosje peterselie
1 eetlepel paneermeel
1 eetl. olie
300 gr. rundergehakt
1 eetlepel tomatenpuree
50 gr. belegen Goudse kaas
30 gr. boter
Boter om de schaal mee in te vetten
Bereiding:
De aardappels met de komijn gaarkoken. Een van de uien evenals het spek fijnsnijden. De andere ui in ringen snijden.
De tomaten in dunne plakken snijden. De spekblokjes in de olie uitbakken daarna de gesnipperde ui erbij en glazig bakken. Het gehakt erbij en bakken tot het rul is. Tomatenpuree, gesneden peterselie,zout, peper en paneermeel toevoegen en alles doorelkaar roeren. De kaas raspen de aardappels in plakjes snijden (1/2 c.m.). De oven voorverwarmen op 200 gr.
Een vuurvaste schaal invetten en de tomaten, de uiringenen het gehakt er in laagjes indoen. Eindigen met een laagje aardappels De geraspte kaas en wat botervlokjes er over verdelen. In de oven (gas 4-5, hetelucht 200) ongeveer 25 min. bakken. Lekker met een frisse salade, maar hoeft niet hoor!
Receptnummer: 2492 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
De voorbereidingstijd is ook nog zo'n 25 minuten maar dat kun je van te voren doen.
Je kunt ook inplaats van aardappelschijfjes puree gebruiken dan krijg je een soort Englisch Pie.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept