Nieuws   Zoeken 

Beppie's roggebroodterrine
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. roggebrood.
400 gr. katenspek.
100 gr. crème fraiche.
Bosje peterselie.
Bereiding:
Cakevorm vochtig maken en bekleden met plastic-folie en dan bekleden met het katenspek, goed laten aansluiten!!
Roggebrood malen in de keukenmachine en vermengen met de crème-fraiche. Peterselie klein snijden. De cakevorm laag voor laag vullen, te beginnen met het roggebrood, dan de peterselie en dan enkele plakjes katenspek. Eindigen met roggebrood. Het huishoudfolie dichtvouwen en met iets zwaars erop een poosje in de koelkast zetten. Ik heb een oud ijzeren strijkboutje dat gebruik ik daarvoor, maar een steen b.v. kan ook.
Receptnummer: 2539 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Dit is eigenlijk een alternatief voor het sneetje roggebrood met spek wat bijna altijd geserveerd word bij onze nationale trots SNERT!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept