Ingredienten: (4 pers.):
5 plakjes bladerdeeg ontdooit
1 kg. aardappelen
50 gr. boter
2 dl. melk
350 gr. kant en klare fijngesneden andijvie
50 gr. geraspte oude goudse kaas
75 gr. grof gehakte dry-roasted pinda’s
350 gr. in dobbelsteentjes gesneden speklappen
1/2 el olie
1 el sojasaus
1 el honing
mespuntje sambal
peper en zout | Bereiding:
laat bladerdeeg ontdooien. schil de aardappelen en kook ze in water met zout gaar. giet ze af en stamp ze met boter en de melk tot puree. schep er de fijngesneden andijvie, geraspte kaas en de gehakte pinda’s door. leg de deegplakjes op elkaar en rol uit op een met bloem bestoven werkvlak. bekleed een springvorm (24 cm met bakpapier erin) met het deeg. vul de vorm met het andijviemengsel. bak de dobbelsteentjes speklappen in de olie goudbruin en knapperig. schep er de sojasaus, honing, sambal en wat peper en zout door. verdeel het vlees over de taart. bak de taart in een voorverwarmde oven (200c) in ong. 40 min. goudbruin.
|