Ingredienten: (4 pers.):
400 gr. rundergehakt
2 kleine aubergines
3 groene paprika’s
50 gr. boter
3 teentjes knoflook
2 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
1 el chilisaus
400 gr. pijpjesmacaroni
2 el fijngehakte peterselie
150 geraspte oude goudse kaas
zout en peper | Bereiding:
Was of schil de aubergines en snijd ze in dobbelsteentjes. Was de paprika, snijd ze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens het vruchtvlees in stukjes. Verhit de boter in een braadpan en bak het gehakt met een vork rul. Pers de gepelde teentjes knoflook erboven uit en bak de groenten even mee. voeg ca. 1 tl zout, paprikapoeder, gemalen komijn en de chilisaus toe en laat het geheel met de deksel op de pan nog ca. 10 min. zachtjes stoven.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Roer de peterselie en de helft van de geraspte kaas door de gehaktsaus en voeg naar eigen smaak zout en peper toe. Voeg dit toe aan de pasta. Serveer de rest van de geraspte kaas er apart bij.
|