Nieuws   Zoeken 

Beppie's Oud- Hollandsch Stoofpotje
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. magere runderlapjes
2 dl. azijn
2 laurierblaadjes
4 jeneverbessen
2 theel. thym
500 gr. uien
100 gr. boter
1 eetl. bruine suiker
1/2 eetl. stroop
3 plakjes ontbijtkoek
1 eetl. bosvruchtenjam
2 dl. water
Bereiding:
Maak een marinade van 2 dl. water, 2 dl. azijn, 1 theelepel zout, 1/2 theel. peper, laurierblaadjes, jeneverbessen (even kneuzen) en thym. Laat het, in stukjes geneden vlees, hierin 3 uur marineren. Verhit 25 gr. boter in de koekenpan en bak de gesnipperde uien zachtjes glazig. Vlees uit de marinade halen en droogdeppen met keukenpapier. Zeef 2 dl. van het marinadevocht, de rest wordt niet gebruikt. De rest van de boter verhitten en het vlees in ca. 10 min. bruin bakken. Regelmatig omscheppen. Dan de ui, suiker, stroop, ontbijtkoek en de 2 dl. marinadevocht er bij doen. Alles 2 uur zachtjes laten stoven, zo gaar dat het vlees uit elkaar valt.
Haal de laurierblaadjes er uit en breng het stoofpotje op smaak met bosvruchtenjam.
Receptnummer: 2621 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 120 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Het lijkt erg veel tijd te kosten, maar dat valt wel mee, je kunt tijdens het sudderen heerlijk een boek lezen of zo!! Lekker met rijst, gekookte aardappelen of puree. Eventueel met een salade. Ook lekker erbij is rode kool.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept