Ingredienten: (4 pers.):
250 gr. gaar kippenvlees
1 prei
1 ui
1 ltr. kippenbouillon, ev. van blokjes
50 gr. mihoen
1 theel. ketjap (asin)
2 theel. sambal oelek
1 ei
2 theelepels maïzena
1 eetl. selderie
(In plaats van het ei, kan ook een pannenkoek). | Bereiding:
Snijdt het vlees in kleine stukjes. De prei in smalle ringetjes snijden en de ui snipperen. De bouillon aan de kook brengen en de prei en ui er bij doen. Alles 10 min. zachtjes laten koken.
Verkruimel de mihoen en doe deze samen met het kippenvlees, sambal en de ketjap bij de bouillon. Nog 2 min. doorkoken en een paar keer doorroeren. Bak intussen van het losgeroerde ei een dunne omelet en snijdt hem in smalle reepjes. Maak de maïzena aan met 2 lepels koud water en roer het mengsel door de soep. Schep de soep in kommen en strooi de gehakte selderie er over. Eet smakelijk! |