Nieuws   Zoeken 

Marli's hartige toptaart
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr. rundergehakt
broccoli
1 blik mais
bakje champignons
boursin
1 grote ui
diepvries deeg voor hartige taart
zout en peper
kruiden naar wens en inzicht
Bereiding:
Hartige taartdeeg uit de diepvries halen. Snijd de broccoli in roosjes en was deze. Kook de broccoli kort (minuutje of 3). Bak het gehakt rul, pel en snipper de ui en bak deze even met het gehakt mee. De champignons schoon maken, in plakjes snijden en toevoegen a/h gehakt. Zout peper en evt. andere kruiden a/h gehakt toevoegen. Blikje mais erbij en het hele pakje boursin erdoorheen flikkeren en goed roeren zodat het goed verdeeld is over het geheel. Als laatste de kleine roosjes broccoli erdoorheen roeren. Het hartige taartdeeg verdelen over een springvorm (grootte naar wens en de hoeveelheden hieraan aanpassen, een kwestie van experimenteren dus!), zodat de onderkant en de zijkanten bedekt zijn. Het gehaktmengsel erin gelijkmatig verdelen en 1 of twee losgeklopte eieren erover uitgieten. De randjes van het deeg over de taart vouwen en eventueel nog een plakje erop leggen om de bovenkant te bedekken. Ongeveer 20/30 in de oven op zo'n 225 graden totdat de taart gaar is natuurlijk.
EET LEKKER!
Receptnummer: 2648 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Marli
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept