Nieuws   Zoeken 

Varkenshaasje met oosterse jus
Ingredienten: (4 pers.):
2 varkenshaasjes (a ca. 200 gr)
peper, zout
gemberpoeder
50 gr. boter
2 bosuitjes
1/2 el ketjap
2 tl honing
1 zakje jus met uitjes (Knorr)
1/2 dl sinaasappelsap
2 el geroosterde sesamzaadjes (Zonnatura)
Bereiding:
Wrijf de varkenshaasjes in met gemberpoeder, peper en zout naar smaak. Verhit de boter en bak de varkenshaasjes in ca. 12 min. rondom bruin en rosé. Maak intussen de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Bak de bosui 3 min. al omscheppend. Voeg de ketjap, de honing, het sinaasappelsap, de sesamzaadjes, 2 dl koud water en de inhoud van het zakje jus toe en breng het aan de kook. Kook 1 min. op een laag vuur. Snijd het vlees in plakjes en serveer het met de jus. Lekker met gegratineerde aardappelpuree en roergebakken spinazie.
Receptnummer: 265 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept