Nieuws   Zoeken 

Joppert's zoete uien
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. kleine uien
klontje boter
mespuntje suiker
1½ dl kippenbouillon
5 eetlepels kalfs- of runderfond (uit een pot)
zout en versgemalen peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200°C (gasstand 6).
Blancheer de uien 2-3 minuten in kokend water. Verhit een braadpan, doe er boter in, voeg de uien toe en fruit ze op het fornuis circa 8 minuten tot ze rondom gekleurd en donkerbruin zijn. Voeg de suiker en de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Je kunt nu de pan met uien, zonder deksel, 10 minuten verder smoren in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn. Als de uien gaar zijn, kook dan de bouillon met de uien in tot het vocht dik en stroperig is. Voeg de vleesfond toe en breng aan de kook. De gesmoorde uien zijn nu klaar, maar breng ze nog even op smaak voor u ze serveert.
Receptnummer: 2680 | Categorie: Uitzoeken | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: joppert peperkamp
Opmerking:
uien worden zoet als je ze stooft
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept