Nieuws   Zoeken 

Miriam's burrito's met spinazie en tomatensaus
Ingredienten: (2 pers.):
1 fijngesnipperde ui
1 teentje knoflook
½ bakje Tivall gehakt
1 kleine el tacokruiden
300 gr diepvries bladspinazie in deelblokjes
1 blikje maïs
peper & zout
2 el fijngehakte koriander
3 bloemtortilla’s
1 klein blikje geconcentreerde tomatensaus
2 ½ dl stevige tomatensaus (zakje of pakje)
geraspte oude kaas
Bereiding:
Verwarm de oven op 200ºC. Fruit de ui in een koekenpan. Pers hierboven de knoflook uit. Voeg het gehakt toe en bak dit rul en bruin. Roer de tacokruiden en de spinazie erdoor en laat de spinazie op middelmatig vuur ontdooien. Breng het geheel aan de kook en voeg dan de maïs, peper, zout en koriander toe. Smeer alle tortilla’s in met tomatenpuree. Maak de tomatensaus zoals op het zakje aangeven of warm ze op indien uit een pakje (Pomodoro). Verdeel de vulling over de tortilla’s, rol ze op en leg ze in een ingevette ovenschaal. Schenk de tomatensaus rond en over de tortilla’s en strooi er de kaas over. Zet de schaal in de oven en bak het gerecht in ca. 20 minuten goudbruin. Serveertip: verse avocado!!!
Receptnummer: 2683 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Miriam T.
Opmerking:
Ook dit Mexicaanse recept kun je weer aanvullen met Mexicaanse rijst, zwarte bonen en ijsbergsalade zodat je met meer mensen hiervan kunt eten! Natuurlijk serveer je er zure room en guacemolesaus bij voor de liefhebbers. Vooraf kun je eventueel (warme) tortillachips met guacemole- en/of salsasaus serveren!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept