Nieuws   Zoeken 

Gevulde kwarkflensjes van Els (voor Corrie)
Ingredienten: (4 pers.):
8 kant en klaarflensjes
100 gr. rozijnen
2 borrelglaasjes rum
2 eierdooiers
50 gr. witte basterdsuiker
225 gr. kwark
1/8 l. slagroom
poedersuiker
geschaafde amandelen
vanilleijs (eventueel)
Bereiding:
Zet de rozijnen de avond tevoren te weken in de rum. Op de dag zelf klop je de eierdooiers schuimig met de basterdsuiker. Klop de slagroom stijf. Spatel eerst de kwark en dan de slagroom erdoor. Tot slot meng je de rozijnen erdoor. Warm de flensjes op in magnetron of koekepan. Schep op de helft van ieder flensje een paar eetlepels vulling en sla ze dubbel. Bestrooi ze met de poedersuiker en de amandelen. Schep op ieder bord een bolletje ijs en leg de flensjes erbij.
Receptnummer: 2684 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Els Herrenberg
Opmerking:
Je kunt de flensjes natuurlijk ook zelf bakken! En in plaats van de rozijnen te weken in de rum kun je ook een pot boerenjongens (niet de hele pot erin doen!) gebruiken, is ook erg lekker.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept