Nieuws   Zoeken 

Wouter's garnalen flambées
Ingredienten: (3 pers.):
400 gram gekookte noorse garnalen (ongepeld)
1 bosje verse koriander
3 bosuitjes
3 tenen knoflook
1 verse rode peper
1 citroen
2*2*6 cm verse gemberwortel
2 eetl. honing
2 eet. stemgembersap
1/2 pollepel "drank naar smaak"
2 theelepels vissaus
1 scheutje witte wijn
Bereiding:
Snijd de koriander, knoflook, en bosui grof. De rode peper evt ontpitten (doe ik dus niet), doormidden en dan in halve ringetjes snijden. De gemberwortel in blokjes van +/- 1 bij 1 mm snijden. Garnalen afspoelen. Verhit een laagje olijfolie in een koekepan. Fruit hierin de bosui, voeg daarna achtereen volgens toe: knoflook, rode peper, gember, koriander. Roer door en houd even op hoog vuur. Voeg nu de garnalen toe. Doorroeren tot deze warm zijn, +/- 5 minuten. Giet intussen de drank (ik gebruikte 1 op 1 grappa/rum bij gebrek aan iets anders, cognac is lekkerder denk ik) in de pollepen en houd deze boven een vlam (gas of waxine) tot deze dampt, steek aan met vlam of lucifer en giet de (brandende) drank voorzichtig in de pan met garnalen. Laat rustig uitbranden en roer daarna weer goed door. Voeg vervolgens toe: honing, gembersap, vissaus en witte wijn en laat even goed doorwarmen en een beetje indampen. Serveer op voorverwarmd bord, snipper nog wat verse koriander eroverheen en vergeet vooral de servetjes, of nog chiquer, warm citroenwater niet.
Receptnummer: 2697 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Wouter
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept