Ingredienten: (2 pers.):
200 gr spaghetti
100 gr courgette
200 gr kerstomaatjes
50 gr lente-uitjes
2 tenen knoflook
1/2 rode peper
1 el citroensap
1 el olijfolie
1 el balsamico-azijn
2 el witte wijnazijn
zout en peper
50 gr mozzarella
2 el basilicum | Bereiding:
Kook de spaghetti in water al dente volgens de aanwijzing op de verpakking. Was intussen de courgette en schaaf deze in fijne plakjes. Was de kerstomaatjes en snijd ze in vieren. Was de lente-uitjes en snijd ze schuin in fijne ringen. Pel de knoflook. Was en ontpit de peper en hak ze fijn. Vermeng de tomaten, courgette, lente-uitjes, knoflook en peper met citroensap, olijfolie, basamico-azijn en witte wijnazijn. Breng pittig op smaak met peper en zout. Spoel de spaghetti af met koud water en laat deze uitlekken.
Snijd de mozzarella klein.
Meng de spaghetti, de mozzarella, de tomatenvinaigrette en wat blaadjes basilicum. Serveer er ciabattabrood besmeerd met groene pesto bij. EET SMAKELIJK! |