Ingredienten: (4 pers.):
Rug,nek en vel en ander afval van braadkip.
peper en zout
200 gr champignons
bloem
boter
melk
2 aardappelen | Bereiding:
Als ik een braadkip klaarmaak bak ik nooit de rug, de nek, overtollig vel en de uiteinden van de vleugeltjes mee. Dit gebruik ik voor een lekker soepje. Doe alles in een kommetje met ruim water met een beetje zout en peper en een klein beetje boter(dan kookt alles minder rap over ook te gebuiken bij het koken van aardappelen). Schil de aardappelen, snij in blokjes en laat mee koken (90 min.). Bak de champignons in een pannetje en breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur en strooi langzaam bloem over de champignons. Ondertussen roeren en beetje bij beetje de melk toevoegen tot er een redelijke dikke saus ontstaat.
De restjes kip uit het kookvocht verwijderen en een beetje laten afkoelen.De goeie stukjes vlees terug in de bouillon leggen en ook de champignons toevoegen al roerend.
Proeven en op smaak brengen. Eventueel nog een beetje dikken met maizena. U moet ongeveer 1.5 liter soep hebben.
Smakelijk. |