Ingredienten: (2 pers.):
125 g macaroni
zout
1 eetlepel olie
2 plakken emmentaler-kaas a 50 gr
2 plakken ham a 50 g
1 dunne prei
4 takjes peterselie | Bereiding:
In pan, macaroni met zout bijna gaar koken volgens de gebruiksaanwijzing.In zeef afgieten en afspoelen met koud water.Laten uitlekken. Olie erdoor mengen.In 45 min. laten afkoelen. Van emmentaler-kaas korst verwijderen. Kaas en ham in smalle reepjes snijden.Van prei worteltjes en lelijk blad verwijderen. witte gedeelte van prei in smalle ringen snijden. Lichtgroene blad in reepjes snijden.Donkergroen wordt niet gebruikt. In zeef wassen en laten uitlekken. In kopje peterselie fijn knippen. In schaal doen,macaroni,drievierde deel van de kaas,drievierde deel van ham en preiringetjes.Voorzichtig door elkaar scheppen.Erover strooien,rest van de kaas,rest van de ham, preireepjes en peterselie.Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten .Dit is een heerlijke salade voor in de zomer.Ik heb hem ook een keer klaargemaakt bij koud buffet. |