Ingredienten: (4 pers.):
1 visbouillontablet
1 ui
2 schijfjes citroen
eventueel 1 glas witte wijn
400 g koolvis of andere witte vis
150 g gerookte paling
400 g schelpjesmacaroni (kleine, of pipe rigate)
2 zakjes dillesauspoeder
¼ l melk
1-2 eetl. Dyonnaise (mosterdmayonaise)
| Bereiding:
Een halve liter water (met wijn), de visbouillontablet, de doorgesneden ui en de citroenpartjes aan de kook brengen, 5 minuten koken en er dan de koolvis op laag vuur in gaar pocheren. De vis uit de pan scheppen en in stukjes verdelen.
De bouillon zeven. De macaroni in ruim kokend water beetgaar koken. Het sauspoeder met de melk en ¼ liter van het viskookvocht aan de kook brengen. De saus met mosterdmayonaise op smaak brengen en de stukjes vis erdoor roeren. De in stukjes gesneden paling vlak voor het serveren erdoor scheppen. De saus bij de schelpjes serveren. Lekker met gekookte worteltjes. |