Nieuws   Zoeken 

Diana's bananen-abrikozen-pruimen-rozijnenbrood
Ingredienten: (2 pers.):
250 g rozijnen
1 kleine citroen
50 g boter of margarine
800 g bananen
100 g gedroogde en gewelde abrikozen (zakje AH)
100 g gedroogde en gewelde pruimen (zakje AH)
1 ei
200 g suiker
zout
500 g cakemeel
½ zakje bakpoeder
Bereiding:
Voorbereiden: Oven voorverwarmen op 160°C. In kom rozijnen met heet water ± 10 minuten wellen. Afgieten en met een schone theedoek droogdeppen. Citroen uitpersen. Boter smelten. Bananen pellen en in kom fijnprakken. Ei erboven breken. Toevoegen: rozijnen, kleingesneden abrikozen en pruimen, citroensap, suiker, snufje zout en boter. Met lepel of met kneedhaken alles goed door elkaar roeren. In andere kom cakemeel en bakpoeder doen. Door elkaar roeren. In gedeelten cakemeel boven bananenmengsel zeven en er goed doorroeren. Cakevorm van 2l inhoud bekleden met aluminiumfolie. Hierin bananenmengsel doen. In midden van oven in ± 1 uur en 45 minuten gaarbakken. (Als breinaald er schoon uitkomt is brood gaar). Laten afkoelen. Aluminiumfolie verwijderen. Eventueel na 1 uur aluminiumfolie bovenop de vorm leggen als het te bruin zou worden.
Receptnummer: 2903 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Diana
Opmerking:
Het wordt een heel zoet, lekker klef geheel.
Erg lekker als ontbijtje bijvoorbeeld.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept