Nieuws   Zoeken 

Diana's broodschalet
Ingredienten: (4 pers.):
½ oud wittebrood
50 g suiker
4 lepels margarine of boter (± 15 g)
100 g rozijnen
50 g gepelde en kleingesneden amandelen
30 g gember en gembernat
2 eieren zout
boter om in te bakken
Bereiding:
Week het brood in water en knijp het uit. Maak het brood fijn. Voeg alle ingredienten bij elkaar en maak er een bal van. Vorm er met 2 eetlepels koekjes van en bak ze aan beide zijden in de koekepan. Of: doe het in een bakvorm en zet het in de oven bij 225°C ± 20 minuten.
Receptnummer: 2912 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Diana
Opmerking:
Dit is een oud Joods recept. Vele variaties mogelijk. Mijn moeder deed er ook vaak sukade en geraspte appel door. Heel vroeger werd dit op een oliestelletje in een pan gaar gemaakt. Dat duurde heel lang, vandaar de naam 'schalet' (= langzaam)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept