Nieuws   Zoeken 

Jeichien's aspergebroodjes
Ingredienten: (2 pers.):
10 plakjes bladerdeeg
20 gekookte asperges, vers of uit blik
2 eetlepels vers geknipt bieslook
2 hardgekookte eieren
10 volle eetlepels geraspte kaas
1 ei
Bereiding:
Leg de plakjes bladerdeeg plat neer om te ontdooien. 10 asperges samen met de bieslook, de eieren en 5 eetlepels kaas met de staafmixer pureren. Op elk bladerdeeglapje een flinke eetlepel van dit mengsel scheppen. 1 asperge doormidden snijden en beide helften ook op dit mengsel scheppen. De bladerdeeglapjes dubbelvouwen en met de tanden van een vork de randjes stevig aandrukken. De broodjes besmeren met het losgeklopte ei en met de resterende kaas bestrooien. leg de broodjes op een ingevette bakplaat, niet te dicht bij elkaar en bak ze in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.
Receptnummer: 2923 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: jeichien hemmen
Opmerking:
wanneer je de bladerdeeglapjes halveert, kun je de broodjes als hapje serveren.
gebruik restjes asperge die je van de warme maaltijd overgehouden hebt.
dit recept is vegetarisch, voor niet vegetariers kan er ook nog ham worden toegevoegd.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept