Ingredienten: (2 pers.):
300 gr biefstuk
1 ui
1 stukje verse gember
2 teentjes knoflook
3 el citroenrasp
1 tl sereh poeder
1 tl ketoembar
2 tl djinten
1 tl zou
1 zakje santen
2 el olie
pindasaus | Bereiding:
Vlees in blokjes snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. In kom doen. Gember schillen en erboven raspen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Citroenrasp, serehpoeder, ketoembar, djinten, zout, santen en 1 dl water erdoor roeren. Blokjes vlees erdoor scheppen. Vlees afgedekt in de koelkast minstens 3 uur marineren (hoe langer hoe lekkerder) Af en toe omscheppen. Satestokjes in bakje met water leggen en minstens half uur laten staan. Blokjes vlees aan stokjes rijgen en op schaal leggen. Tot gebruik in de koelkast laten staan. Grill voorverwarmen op de hoogste stand. Grillrooster en sate bestrijken met de rest van de olie. Sate op rooster leggen. Rooster met lekbak 5 cm onder de grill schuiven. Sate in 6 a 8 minuten bruin roosteren. Halverwege keren. Serveren met pindasaus. |