Nieuws   Zoeken 

Renaatje's Ceasar Salad
Ingredienten: (4 pers.):
8 dunne plakken bakbacon (niet voor de vegetariers)
6 el olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 el komijnzaadjes, gekneusd
2 maisbroodjes, in blokjes
1 krop Romaanse sla
2 avocado's in partjes
1 kleine rode ui, in gehalveerde dunne ringen
100 gr grof geschaafde parmezaanse kaas
2 el korianderblaadjes
voor de dressing:
1 dl zure room
5 el olijfolie
1-2 el limoensap
4 el fijngesneden koriander
1-2 el chilipoeder
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1/2 el fijngesneden rode chilipeper
zout, peper
Bereiding:
Bacon in droge koekepan in 6-8 minuten krokant bakken (achterwege laten voor vegetarische salade). Bacon op keukenpapier uit laten lekken en in grove stukken breken. Oven voorverwarmen op 180 graden. Olie, knoflook en komijn mengen en broodblokjes hierdoor scheppen. Brood op bakplaat leggen en in midden van de oven onder af en toe omscheppen in 10 minuten bruin en krokant bakken. Binnenste slabladeren in grove stukken scheuren en mengen met avocado, tomaat en ui. Voor dressing alle ingredienten door elkaar roeren en dressing luchtig door salade mengen. Voor serveren croutons, kaas en korianderblaadjes over salade strooien.
Receptnummer: 2952 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: renate
Opmerking:
De croutons bij deze salade zijn de allerlekkerste die je ooit gegeten hebt, denk ik...
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept