Nieuws   Zoeken 

Beppie's gestoofde inktvis (voor Marie-José)
Ingredienten: (4 pers.):
1 inktvis
100 gr. boter/margarine
Beetje azijn
1 dl. witte wijn
2 teentjes knoflook
Zout
2 kruidnagelen
Gekookte rijst
Bereiding:
Maak de inktvis schoon (of laat de visboer dat doen). Op de mark doen ze dat ook voor je!! Zet het inktvisvlees een half uur in water met azijn en klop het daarna mals. Snijd het vlees in kleine stukjes en doe ze in een ingevette vuurvaste schotel. Giet hierbij de wijn en zoveel water dat het vlees half onder staat. Doe er de boter/margarine, gesnipperde ui, fijngedrukte knoflookteentjes, zout en kruidnagelen bij. Stoof de inktvis tot het vlees zacht is (dit kan bijzonder lang duren)!!!! Geef er droge rijst en een groentengerecht bij.
Receptnummer: 3015 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 180 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Sorry M-J, het is uit een oud kookboek en niet zo duidelijk. Maar misschien kun je er iets mee. Er staan n.l. geen tijden bij en ook niet of het nou in de oven moet of zó. IK denk dat op een warmhoudplaatje de beste manier is. Dus sudderen. Ik heb het niet uitgeprobeerd, want ik ben niet zo gek op inktvis! Alleen gefrituurd, zoals je het in Spanje kunt eten, maar dan moet je het wel snel eten, anders is het zo weer taai!
Nou doe je best en ik hoor het nog wel!! Het groentengerecht mag je zelf bedenken!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept