Nieuws   Zoeken 

Marloes' pindaschotel met varkensvlees
Ingredienten: (4 pers.):
300 g rijst
vruchten in blik
300 g gesneden of in reepjes varkensvlees
ketjap
boter
1 kleine ui
75 g gezouten pinda's
kerriepoeder
(taugè)
Bereiding:
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak op een klein vuur gaar. Doe klontje boter in de steelpan. Als de boter bruin is,gaan de vooraf gesneden uitjes in de pan,tot het glanst.Dan doe je het varkensvlees er in.Dan bak je het samen ongeveer 7 min. bruin en gaar.Dan strooi je er een beetje zout en kerriepoeder over het vlees. Laat de vruchten uitlekken in een vergiet; doe ze bij de pan samen met een scheutje ketjap.Roer alles door elkaar. Als de rijst klaar is, doe je die bij de rest in de pan. Schep alles goed om. Voeg de pinda's toe, strooi wat kerriepoeder over het gerecht en laat het nog zachtjes 3 min. bakken.Schep alles steeds om. (was de taugè in het vergiet, voeg het toe aan de rest, doe het vuur uit en wacht 2 tot 3 min. met serveren.)
Receptnummer: 3036 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: marloes
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept