Nieuws   Zoeken 

Stoofpot met kipkarbonades en olijven
Ingredienten: (4 pers.):
1 grote ui
1 teentje knoflook
1 citroen
4 kipkarbonades
versgemalen peper, zout
3 el olijfolie
150 gr. olijven
2 tl tijm
1/4 liter kippenbouillon
Bereiding:
pel en sniper de ui en de knoflook. boen de citroen goed schoon en rasp de gele schil er dun af. pers de citroen uit. wrijf de kipkarbonades in met peper en zout. verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kipkarbonades in ca. 8 min. rondom bruin. leg de karbonades op een bord en fruit de ui en de knoflook in het bakvet zachtjes glazig. voeg de ontpitte olijven met de tijm, de geraspte citroenschil, 2 el citroensap en de kipenbouillon toe en breng het geheel langzaam aan de kook. leg de kipkarbonades erin en stoof ze in ca. 35 min. heel zachtjes gaar. breng de stoofpot op smaak met zout en peper. lekker met rijst en een frisse gemengde salade.
Receptnummer: 309 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 55 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept