Ingredienten: (4 pers.):
olie
knoflook
2 uien
3 paprika's
2 gekruide kipfilets
1/2 pak pandan rijst
1 bouillonblokje
saffraan
1/2 l. water (of restje witte wijn)
peultjes en worteltjes
cayennepeper
2 tl. sambal of verse rode peper
grote witte of groene kidneybonen
noorse garnalen
mosselen (of 1 a 2 bakjes fruit de mer)
verse peterselie
1 citroen | Bereiding:
Verwarm wat olie in de wok en roerbak daarin de uien, paprika's en knoflook. Snij de kipfilets in flinke blokjes en roerbak ook deze in de wok. Doe de rijst erbij en bak alles even goed door. Voeg het water, bouillonblokje, saffraan, peultjes en wortelen in plakjes erbij en laat dit koken tot de rijst genoeg vocht heeft opgenomen. Voeg de cayennepeper, sambal, bonen, garnalen, en mosselen erdoor en laat alles door en door warm worden. (verse mosselen 5 min. meekoken) Garneer de schotel met verse peterselie en partjes citroen. |