Nieuws   Zoeken 

Beppie's mango chutney (van mijn zwem-maatje, Wil)
Ingredienten: (4 pers.):
Voor 3 á 4 jampotjes:
1 kilo mango's
2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode Spaanse peper
150 gr. rozijnen
4 dl. (kruiden)azijn
250 gr. bruine basterdsuiker
2 theel. gemberpoeder
2 theel. kerriepoeder
1 theel. cayennepeper
1 á 2 eetl. bloem
Bereiding:
Schil de mango's, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel de uien en hak ze fijn. Maak de rode peper schoon, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd de peper heel fijn. Doe alles in een pan met dikke bodem, behalve de bloem. Breng de warmtebron laag, zodra de massa kookt, laat de chutney ± 45 min. doorkoken tot deze vrij dik is geworden. Wil het niet lukken met het dik worden, maak dan wat bloem met water aan en bind de chutney hiermee. Doe de hete chutney in de met kokendheet sodawater schoongemaakte en met kokendheet water nagespoelde jampotjes en sluit deze luchtdicht af.
Receptnummer: 3125 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Tip: maak een hoesje van een of andere leuke stof over het potje, even in een rondje knippen. (Bevestigen met een elastiekje). Dan heb je een leuk, eigengemaakt, kado'tje!! Verrukkelijk bij vlees of vis, op een stukje kaas, of bij rijstgerechten. En leuk om te maken!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept