Ingredienten: (2 pers.):
2 eetl. santenmix
2 dl. kokend water
1 ui
2 theel. djahé
2 teentjes knoflook
2 eetl. sambal oelek
4 kemirienoten, fijnraspen
1 eetl. olie. (arachide)
3 eetl. ketjap manis
1 eetl. citroensap
2 eetl. gebakken uitjes,
(bawang goreng, Toko)
1/2 eetl. witte basterdsuiker
| Bereiding:
Doe de santenmix in een kom en voeg er de 2 dl. kokend water bij. Snipper de ui en de knoflook zeer fijn en vermeng ze met djahé, sambal en kemirienoten. Verhit de olie in een wadjan en fruit het ui/kruidenmengsel onder voortdurend omscheppen. Doe de ketjap, suiker, 2 dl. water en de citroensap erbij. Breng alles aan de kook en laat het zolang op een zacht vuurtje pruttelen tot er een dikke saus ontstaat. Dan de de santen erbij en nog even laten koken. Strooi de gebakken uitjes erover! |