Lydia's fruitgoulash
Ingredienten: (4 pers.):
1 rode paprika
1 groene paprika
1 grote ui
1 literblik fruitcocktail
1/2 eetlepel aardappelmeel
3 eetlepels witte wijn(of water)
500 gram varkenspoulet
3 eetlepels olie
1 vleesbouillontablet
1/4 theelepel pimentpoeder (of paprikapoeder)
zout, peper, tabasco
Bereiding:
Paprika's wassen, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. Ui pellen en snipperen. In zeef fruitcocktail laten uitlekken, sap opvangen. In kopje aardappelmeel met wijn of water gladroeren. Vlees bestrooien met zout en peper. In braadpan olie verhitten.Vlees in 5 minuten rondom bruinbakken.Ui meefruiten. Toevoegen: paprika, 1/4 liter water, bouillontablet en pimentpoeder. Met deksel op pan 30 minuten laten sudderen. Fruitcocktail en 2 eetlepels sap erdoor scheppen, 3 minuten meewarmen. Al roerende aardappelmeelpapje toevoegen tot gebonden jus. Op smaak brengen met zout, peper en tabasco.
Receptnummer: 3141 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Lydia
Opmerking:
Lekker met witte rijst. 570 kcal. pp.Dit recept komt uit een Tip van zo'n 20 jaar geleden en wij eten dit nog steeds regelmatig. Ik gebruik wel dubbele hoeveelheden omdat wij het zo ontzettend lekker vinden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept