Nieuws   Zoeken 

Renaatje's Indiase spliterwtensoep met yoghurt
Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
1 teentje knoflook
1/2 winterwortel
2 el olie
2 tl gemalen komijn (djintan)
2 tl gemalen koriander
1 liter bouillon (van blokjes)
250 gr gedroogde spliterwten
bakje Griekse yoghurt (Total)
4 takjes koriander
Bereiding:
Pel en snipper de ui en het teentje knoflook. Was de wortel en snijd in dunne plakjes. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin op middelhoog vuur de ui en de knoflook glazig. Voeg de wortel, de komijn en koriander toe en bak het groentenmengsel 2 minuten. Voeg de bouillon en de erwten toe. Breng het aan de kook en laat ca. 50 minuten op laag vuur met de deksel schuin op de pan koken, tot de erwten gaar zijn en een dikke soep is ontstaan. Roer de soep tussentijds af en toe door. Breng de soep op smaak met zout en peper. Doe de soep in kommen en schep 1 el yoghurt in het midden. Knip de blaadjes koriander erboven fijn.
Receptnummer: 3248 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Renate
Opmerking:
De yoghurt moet heel dik zijn!!! Een rare combinatie maar wel overheerlijk!!! Lekker met Indiaas of Turks brood!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept