Ingredienten: (4 pers.):
1 1/2 kilo tomaten
1 ui
2 preitjes
1 rode paprika
1 teentje knoflook
handje rijst
2 kruidenbouillon tabletten
6 sprietjes bieslook
100 gr rundergehakt
50 gr feta
1 el paneermeel
peper
1/2 el boter of margarine
4 takjes peterselie
1 tl suiker
zout, peper | Bereiding:
Tomaten wassen. Paprika schoonmaken en in stukken snijden. Ui pellen en in stukken snijden. Prei schoonmaken en in stukken snijden. Knoflook pellen en halveren. Tomaten halveren en samen met de ui, de knoflook, de prei, de paprika, rijst en 6 dl water en bouillontabletten aan de kook brengen. Met deksel op de pan 30 minuten zachtjes koken. In kom feta fijnprakken. Sprietjes bieslook erboven fijnknippen. Gehakt, paneermeel, en peper erdoor roeren. Kleine balletjes ervan vormen. Boter verhitten. Balletjes in een paar minuten rondom bruin bakken en op keukenpapier laten uitlekken. Na 30 minuten de soep pureren bijv. met de staafmixer of blender. Balletjes aan de soep toevoegen en nog een paarminutjes zachtjes koken. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Over soepkommen verdelen en peterselie erboven fijnknippen. |