Nieuws   Zoeken 

Jeroen's mosselen in wijnroomsaus
Ingredienten: (4 pers.):
mosselen 2 kg
50 gr. boter
1 el olijfolie
6 sjalotjes
thijm
3 tenen knoflook
300 ml droge witte wijn of Rosé
100 ml room
2 el citroenrasp
laurierblad
peterselie
Bereiding:
Boter smelten met olijf olie in een grote pan met dichte deksel.
Sjalotjes en laurier en thijm 5 min. zachtjes mee laten koken totdat de sjalotjes zacht zijn.
De geplette knoflook en wijn er bij doen en zachtjes aan de kook brengen.
Doe de mosselen in de pan en de deksel er op. 5 min. laten koken en af en toe omschudden, totdat alle mosselen open zijn.
Mosselen die dicht zijn weggooien de rest in een andere pan doen.
Het vocht aan de kook brengen en het vuur iets terugdraaien. Room er door roeren peterselie, citroenrasp, peper en zout toevoegen.
Dit mengsel over de mosselen gieten en opdienen
Receptnummer: 327 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 17 min. | Meer recepten van: Jeroen Haring
Opmerking:
Iedereen vreet zijn vingers er bij op! Het is heel anders dan de "hollandse manier" van mosselen bereiden, zelfs mensen die niet zo van mosslen houden vinden dit enorm lekker. De saus kun je nog bewaren om vissoep of -saus te maken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept