Nieuws   Zoeken 

Zalm a la Steve Westfield
Ingredienten: (2 pers.):
300 gr. zalmfilet, liefst dikke stukken
zout en peper naar smaak
2 eetlepels peterselie
2 eetlepels kervel
1 eetlepel dragon
1 eetlepel dille
50 gr boter
1 teen knoflook
125 gr creme fraiche
1 eetlepel citroensap
Bereiding:
Wrijf de zalmfilet in met zout en peper. Let op: het vel wordt lekkerder als je het goed inwrijft met zout. Snijd de filet overdwars in repen van ca. 3 cm breed. Roer in een diep bord de kruiden door elkaar en wentel de repen zalm erdoor, zodat de zalm rondom met kruiden bedekt is. Smelt de boter in een koekenpan en pers de knoflookteen erboven uit. Bak de knoflook ongeveer een halve minuut, voeg de repen zalm toe, en bak die op matig vuur in ongeveer 5 minuten lichtbruin. Haal de zalm uit de pan, en roer de creme fraiche door het achtergebleven bakvet; breng het geheel al roerend aan de kook. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Lekker met "Sebadoh's oma's tomaten"!!
Receptnummer: 3285 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: BARTJP
Opmerking:
U drinkt hier een lichte rode Zuidafrikaanse wijn bij, of een gortdroge Elzasser.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept