Nieuws   Zoeken 

Els' feestelijk gevulde paprika's
Ingredienten: (4 pers.):
2 kleine rode paprika's
2 kleine groene paprika's
2 stengels bleekselderij
2 ons garnalen
1 vleestomaat
3 augurkjes
5 el yogonaise (of mayo)
2 el whiskycocktailsaus
1 el citroensap
zout
mespunt cayennepeper
paprikapoeder
1 citroen
wat peterselie
Bereiding:
Snijd de paprika's een stukje boven het midden dwars dor (op 2/3 zeg maar). Verwijder de zaadlijsten, het kroontje en het zaad. Leg ze ca. 10 minuten in zachtjes kokend water, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken. Snijd de bovenkanten in dunne reepjes en hak wat van de rode fijn voor de garnering. Kook intussen de in reepjes gesneden bleekselderij gaar, hier is de magnetron ideaal voor! Tomaat ontvellen en in stukjes snijden. Augurkjes fijnhakken. Vermeng de reepjes paprika, bleekselderij, tomaat en augurkjes met de garnalen. Roer van de yogonaise, cocktailsaus en citroensap een sausje. Breng op smaak met zout, paprikapoeder en cayennepeper.Vermeng de saus met de salade en laat alles 15 minuten trekken in de koelkast. Vul de 4 paprikahelften met de salade en garneer met wat garnalen, de stukjes rode paprika, peterselie en een schijfje citroen. Lekker met toast en roomboter.
Receptnummer: 3288 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Els herrenberg
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept