Nieuws   Zoeken 

Els' pannekoekjes gevuld met kruidige roereieren
Ingredienten: (4 pers.):
8 el bloem
1 ei
2 dl melk
mespunt zout
boter
bosje lente-ui
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
4 tomaten
8 eieren
2 el griekse yoghurt
zout en peper
Bereiding:
Maak een beslag van de bloem, het ei en de melk. Doe er wat zout bij. De hoeveelheid bloem doe ik meestal uit de losse pols, maar je kunt beter maar niet met teveel bloem beginnen, je kunt er tenslotte altijd wat bij doen als het beslag te dun is! Doe wat boter in een pan en bak van dit beslag 4 pannekoeken. Houd ze warm. Snijd de tomaten in blokjes en de uitjes in stukjes. Klop de eieren. Smelt de boter in een pan en fruit de lente-ui 1 minuut. Voeg de kruiden toe en bak dit eventjes. Voeg dan de tomaten, eieren en yoghurt toe en verwarm dit 4 minuten. Blijf roeren tot het roereieren zijn. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep een kwart van het mengsel op een kwart van de warme pannekoek. Vouw dit dubbel en dan nog eens zodat een driehoek ontstaat. Doe dit ook met de rest van het mengsel en de pannenkoeken.
Receptnummer: 3289 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Els herrenberg
Opmerking:
Als je er een pakket Oosterse groentemix of wat dan ook bij roerbakt heb je meteen een lekkere hoofdmaaltijd!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept