Ingredienten: (4 pers.):
4 zalmfilets (a 150 gr)
sap van 1/2 citroen
zout en peper
2 el. plantaardige olie
350 gr. kleine courgettes
1 klein knoflookteentje
300 gr. vleestomaten
1 tl. verse tijm | Bereiding:
de zalmfilets afspoelen en droogdeppen. evt. graten verwijderen. besprenkelen met citroensap, bestrooien met zout en peper en afgedekt in de koelkast zetten de courgettes wassen, de steel verwijderen, in de lengte in vieren delen en daarna in stukjes snijden. De knoflook schoonmaken, kokend water over de tomaten gieten, pellen en in vieren snijden, daarbij het kroontje verwijderen. het vruchtvlees in stukjes snijden de helft van de olie in een koekepan verhitten, de courgette kort bakken. de knoflook erboven uitpersen en de vlam lager zetten. de tomaten toevoegen, erdoor mengen en alles op smaak brengen met peper, zout en tijm. met de deksel op de pan 10 min. laten smoren ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met anti aanbaklaag verhitten, de filets erin leggen en het vuur een beetje lager zetten. aan beide kanten 4 min. bakken. voorzichtig omdraaien!! De groente nogmaals op smaak brengen en op voorverwarmde borden scheppen. de zalmfilets erop leggen en serveren met aardappels en peterselie.
Variatie: vervang de zalm door kabeljauw of roodbaars |