Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. kipfilet
3 bolletjes gember
1 grote pot kersen zonder pit (35 gr uitlekgewicht)
2 bekertje zure room
1 zakje kerriesaus
1 tl sambal
2 tenen knoflook
1 groot blik croissantdeeg
150 gr geraspte kaas
3 el kappertjes
| Bereiding:
Kip en gember in stukjes snijden. In zeef de kersen laten uitlekken. Kip in 5 min goudbruin bakken. Toevoegen: kersen, zure room, kerriesauspoeder, sambal, kappertjes en gember. Op smaak brengen met zout en peper. Knoflook erboven uitpersen en door elkaar roeren. Ovenschotel invetten en bekleden met croissantdeeg. Kip-kersenmengsel over deeg verdelen en met overhangend deeg bedekken. Kaas erover strooien en in een voorverwarmde oven van 200 ° C in 20 min goudbruin bakken. Lekker met sla. |