Ingredienten: (0 pers.):
500 gr tomaten uit blik
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetl olie
1/2 theel zout en 1/2 theel suiker, peper
8 blaadjes basilicum
1 bloemkool (ca 1kg)
500 gr rijpe tomaten
nootmuskaat
50 gr geraspte parmezaanse kaas
4 eetl paneermeel
40 gr boter
| Bereiding:
Tomaten laten uitlekken en in vieren snijden. Ui en knoflook schoonmaken en fijnsnijden. Olie in pan verhitten, ui en knoflook even fruiten en de tomaten toevoegen. Op smaak brengen met de kruiden, de suiker en het basilicum. Op een laag vuur zonder deksel ca 30 min zachtjes laten koken. Bloemkoolroosjes in 1/4 L water 10 min koken. Tomaten pellen, zaadlijsten verwijderen en in vieren snijden. Tomatensaus in ingevette ovenschotel doen. Tomatenpartjes langs de rand leggen, de bloemkoolroosjes in het midden leggen. Het geheel met zout en nootmuskaat op smaak brengen. Parmezaanse kaas met paneermeel mengen en over de ovenschotel strooien. De boter in vlokjes erover verdelen. In voorverwarmde oven op 180 C in ca 30 min |