Nieuws   Zoeken 

Hanneke's kippenvleugeltjes op Indonesische wijze
Ingredienten: (4 pers.):
kilo Kippevleugeltjes gekruid rauw
2 uien
3 eetlepels ketjap
mespunt trassi
zakje santen van conimex
laos
ketoembar
suiker
sambal oelek
Bereiding:
Kippevleugeltjes 5 minuten frituren op 180C, en uien snipperen. Bereidingswijze Uien fruiten, trassi, loas, ketoembar, ketjap en flink wat sambal erbij. Santen aanmaken met water volgens gebruiksaanwijzing en scheutje voor scheutje bij het mengsel doen totdat een lekker iets dikker papje ontstaat. Hierna op redelijk hoog vuur suiker erbij tot dat een stroperige substantie ontstaat. Nu kippevleugeltjes erbij, goed doorscheppen en nog 20 minuten op laag vuur laten staan en af en toe doorscheppen.
Receptnummer: 3536 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Serveertips: Probeer het ook eens uit met Grote garnalen, of kippepootjes
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept